MINERALEN

Mineralen mengsels op maat
Net als bij de krachtvoer en meelmengsels kan er ook een mineralenmengsel op maat gemaakt worden. Dit bedrijfsspecifieke mengels kan aan de hand van de analyses van elk rantsoen worden samengesteld. Hiervoor gebruiken we het programma mineralenopmaat.nl.

Tevens hebben wij 2 eigen unieke zeer complete mengsels samengesteld. Namelijk:de
Eckhardt westerwolde mineralenmix en de Eckhardt westerwolde jongveemineralen. Beide mengsels zijn aan de hand van het gemiddelde van een groot aantal graskuilanalyses samengesteld.

Losse mineralen
Om de melkkoe te voorzien van een optimale dosering vitaminen en mineralen is bijvoeding met losse mineralenmengsels noodzakelijk. Uitgebreid onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een complete mineralenlijn. Voor iedere bedrijfs-en voersituatie een oplossing.

Soort mineraal

Toepassing

Basis

Basis mineralen voor standaard rantsoenen.

Productie

Hoge dosering aan vitaminen, sporenelementen.

Vruchtbaarheid

Bevat extra vitamine-E , selenium  en koper. De perfecte aanvulling voor melkveebedrijven die problemen hebben met de vruchtbaarheid van melkkoeien.

Klauw support

Bevat organisch gebonden zink en extra biotine. Ondersteunt de immuniteit, met name op uierniveau en verbetert de klauwkwaliteit van melkkoeien.

Droogstand Close-up

Bevat extra magnesium en vitamine-E,( gedeeltelijk uit druivenpit extract). Tevens organisch gebonden koper, zink en selenium. Verlaagt de dEB effectief tegen melkziekte.  

Droogstand

Laag calcium gehalte. Extra magnesium en vitamine-E  (gedeeltelijk uit druivenpitextract). Geschikt voor de gehele droogstand, vermindering van o.a. de nageboorte problematiek.

Weerstand

Hoog gehalte vitamine-E (gedeeltelijk uit druivenpitextract)en extra biotine. Organisch gebonden koper, zink en selenium. Ondersteunt de immuniteit, met name op uierniveau en verbetert de klauwkwaliteit van melkkoeien.

Pens support

 Mineraal met calcium, magnesium en natrium. Een buffer (complex) en levende gist.

Klauw complex

Eenvoudige versie klauw support met een Buffer (complex)Mineralen lik emmers
Nieuw in Nederland en bij Eckhardt verkrijgbaar zijn de Blockemel mineralenemmers. Dit zijn gegoten vitaminen en mineralen blokken van 25kg of 70kg.
De emmers zijn uitermate geschikt om in de weideperiode op een praktische manier vitaminen of mineralen bij te voeren, maar zijn in comdinatie met de fixo emmer beugel ook zeer geschikt voor in de stal.  Alle mineralen emmers zijn onbeperkt te verstrekken.

Premium

Voor melkvee en ouder jongvee

Droogstand

Voorkomt melkziekte en geeft veiligheid in de weideperiode.

Junior

Ideaal voor jongere kalveren. Helpt tegen longproblemen en coccidiose.


Tubby emmers
De Tubby mineralen emmers zijn zeer complete probleemoplossende emmers. In het assortiment zitten emmers voor zowel melkkoeien, droge koeien en jongvee.

Enkelvoudige mineralen
Tevens kunnen wij u verschillende enkelvoudige mineralen leveren. Zoals: krijt, zout, magnesiumoxide, natriumbicarbonaat, acidbuf.

Gisten
In de mineralen mengsels wordt ook gewerkt met verschillende gisten om de pensfermentatie te verbeteren. Vraag naar een van de gist producten die het beste bij uw bedrijfssituatie past.