ECKHARDT WESTERWOLDE MINERALEN

NIET MEER, MAAR BETER!

Een uniek mineralenmengsel  gemaakt aan de hand van het gemiddelde van een groot aantal kuilanalyses. Deze gegevens verwerkt en doorgerekend in een aantal rantsoenen die veelal gebruikelijk zijn.

Er is geen fosfor toegevoegd! Meestal zit er in het basisrantsoen al een voldoende ruime hoeveelheid fosfor. Deels al uit het kuilgras, daarnaast ook vanuit bijvoorbeeld bierbostel en raapschroot en soya. Wel is het belangrijk om hier mee te rekenen om tekorten voorkomen, zeker bij de nieuwmelkse koeien moet er voldoende fosfor in het rantsoen zitten. (minimaal 3,5 voorkeur> 4 gram per kilo droge stof).

Voor een betere benutting  en het voorkomen van antagonistische werking is de koper en zink gedeeltelijk beschikbaar in organisch gebonden vorm (chelaten). Selenium is gedeeltelijk pens bestendig.

De vitaminen voorziening is ruim voldoende voor normale productie omstandigheden en gezonde koeien waarbij de nadruk niet  ligt op commercieel hoge gehalten. Wel is er naast ruim voldoende  vitamine A, natuurlijke  Beta-caroteen  toegevoegd wat de vruchtbaarheid extra ondersteuning geeft. Ook komt een gedeelte van de vitamine E voorziening uit druivenpitextract . Dit is een sterk natuurlijke anti oxydant. Voor de ondersteuning van o.a. de klauwgezondheid is als extra vitamine H/Biotine toegevoegd.

Kortom: EEN ZEER COMPLEET MINERALENMENGSEL VOOR GEZONDE KOEIEN MET EXTRA WEERSTAND EN ONDERSTEUNING VAN DE VRUCHTBAARHEID EN KLAUWGEZONDHEID!

Algemeen voeradvies: 100 gram per koe per dag.

Gehalten: per kilogram   *bevat chelaten (organisch gebonden spoorelementen)

Calcium:  160 gr

Fosfor  :    0 gr

Magnesium: 130 gr

Natrium :  100 gr

IJzer :     0 gr

Koper *: 1800 mg

Zink   *   :   5000 mg

Mangaan : 2000 mg

Jodium : 100  mg

Kobalt  :    80 mg

Selenium*:35 mg(gedeeltelijk pensbestendig)

Vit A:    600000 IE

Vit D3:   150000 IE

Vit E  :  3000 IE

Biotine :30000 mcg

Vitamine E : 1000 IE uit druivenpitextract

Beta caroteen : 200 mg

 

 

ECKAHRDT WESTERWOLDE JONGVEEMINERALEN     

NIET MEER, MAAR BETER!                                          

De meeste rantsoenen voor jongvee ouder dan 10/ 11 maanden bestaan veelal uit 100 % kuilgras (vers gras) of overwegend kuilgras met circa een kwart van de droge stof opname uit snijmaïs. Ook wordt er normaal gesproken vanaf deze leeftijd geen brok meer gevoerd. Wanneer er minder dan  1,5- 2 kg brok wordt gevoerd is veelal de mineralen,  spoorelementen en vitaminen voorziening onvoldoende voor een goede groei, skeletvorming, vruchtbaarheid en weerstand van het jonge dier. Vooral rantsoenen met een vrij hoog aandeel snijmaïs (let op vervetting!) en/of stro, zo nodig aangevuld met soya/raap bevatten absoluut te weinig mineralen.

Het jongveerantsoen krijgt op steeds meer bedrijven volop de aandacht om mineralen te verstrekken. Echter vaak wordt er onvoldoende rekening gehouden met de calcium hoeveelheid, alsook de calcium/ fosfor verhouding. Bij voorkeur dient deze verhouding 1 fosfor en minimaal 1,7 calcium te zijn. Aanvulling met krijt of zeeschelpenkalkmeel is dan noodzakelijk. De Westerwolde  jongveemineralen bevatten naast de noodzakelijke mineralen,  spoorelementen en vitaminen, extra calcium. Hierdoor hoeft bij veel rantsoenen geen extra calcium verstrekt worden.

Het is verstandig om ook het rantsoen voor het jongvee regelmatig door te rekenen om tekorten te voorkomen. Graag willen wij dit voor U uitvoeren.

Voor een betere benutting en het voorkomen van antagonistische werking is de koper, zink, ijzer en selenium gedeeltelijk beschikbaar in organisch gebonden (chelaat) vorm. De vitaminen voorziening is ruim voldoende voor een optimale groei en weerstand tijdens de opfok. Een gedeelte van de vitamine E is afkomstig uit druivenpitextract. Dit is een sterke natuurlijke anti oxydant. Voor de groei van de klauwen is als extra biotine (vitamine H) toegevoegd.

Kortom: EEN COMPLEET MINERALENMENGSEL VOOR EEN GEZONDE JONGVEEOPFOK!

Algemeen voeradvies is afhankelijk van de leeftijd en soort ruwvoer/ gehalten ruwvoer: 50 – 100 gram per dier per dag. Vraag naar een voor u geschikt voeradvies.

Gehalten per kilogram. * Bevat chelaten  (organisch gebonden spoorelementen)

Calcium:  221 gr

Fosfor   : 15 gr

Magnesium: 100 gr

Natrium :  50 gr

IJzer  *:  1400 gr

Koper * : 1260 mg

Zink   * :   3000 mg

Mangaan: 1000 mg

Jodium:   70  mg

Kobalt   : 50 mg

Selenium * :   20 mg

 

Vit A: 350000  IE 

Vit D3:  100000 IE

Vit E  :         1000 IE

Biotine: 25000 mcg

Vitamine E : 1000 IE uit druivenpitextract